Tople i fine domaće kiflice obavezna su kulinarska navika svake prave kuharice. Donosimo vam Brzo & Fino recept s Dukat kiselim vrhnjem koji će, nakon što ga jednom isprobate, postati vaš recept broj jedan.
- Pomiješajte glatko brašno, prašak za pecivo i žličicu soli.
- Dodajte ulje, Brzo & Fino kiselo vrhnje te promiješajte.
- Posebno pomiješajte toplo mlijeko, instant suhi kvasac i veliku žlicu šećera te ulijete u gotovu smjesu.
- Zamijesite u glatko tijesto, podijelite na četiri dijela i razvaljajte na 1/2 cm debljine.
- Narežite na trokutiće i oblikujte u kiflice.
- Zagrijte pećnicu na 180ºC.
- Kiflice slažite na namašćen lim i ostavite u kuhinji na toplome 10-15 minuta.
- Premažite žutanjkom i po želji pospite sezamom, kimom ili makom.
- Pecite u pećnici 10-15 minuta.
600 g | glatkog brašna |
200 g | Brzo & Fino kiselo vrhnje 12% |
200 ml | Dukat trajno mlijeko 2,8% mm |
1 žlica | šećera |
100 ml | ulja |
1 kom | instant suhi kvasac |
1 kom | žutanjak |
1 kom | prašak za pecivo |
1 žličica | soli |
malo | sezama, maka, kima |
Izvor: dukat.hr
Primjedbe
Objavi komentar