Preskoči na glavni sadržaj

Oreo sladoled torta budi sva vaša čula

Idealna torta za uživanje sa društvom u vrelim danima.
SastojciKoličina
Slag400 g
kisela voda500 ml
petit beure keks200 g
kisela pavlaka400 g
oreo keks1 kutija ( 176 g)
secer u prahu200 g
Glazura
crne cokolade100 g
Ostalo
oreo keks1 kutija ( 176 g)
folija za domacinstvomalo

Kako pripremiti

1. Obe vrste keksa krupnije izmrvite.

2. Mikserom čvrsto umutite šlag sa kiselom vodom. Dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i sve zajedno umutite u glatku masu.

3. Dodajte mrvljeni keks i sve sjedinite mešanjem

4. Posudu u kojoj će biti torta obložite folijom za domaćinstvo.

5. Sipajte polovinu mase, poravnajte, a potom poređajte ceo oreo keks iz druge kutije.

6. Potom premažite ostatkom mase od pavlake i poravnajte.

7. Tortu stavite u frižider preko noći da se ohladi i stegne, a keks da omekša. Pre služenja tortu držite dva sata u zamrzivaču. Okrenite je na veći tanjir, skinite foliju, pa mokrom spatulom poravnajte da površina postane fina i glatka.

8. Čokoladu otopite na pari, pa gotovu tortu prelijte glazurom.

9. Tortu poslužite i uživajte sa voljenima.

Izvor: Super Recepti

Primjedbe