Idealna torta za uživanje sa društvom u vrelim danima.
Sastojci | Količina |
Slag | 400 g |
kisela voda | 500 ml |
petit beure keks | 200 g |
kisela pavlaka | 400 g |
oreo keks | 1 kutija ( 176 g) |
secer u prahu | 200 g |
Glazura | |
crne cokolade | 100 g |
Ostalo | |
oreo keks | 1 kutija ( 176 g) |
folija za domacinstvo | malo |
Kako pripremiti
1. Obe vrste keksa krupnije izmrvite.
2. Mikserom čvrsto umutite šlag sa kiselom vodom. Dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i sve zajedno umutite u glatku masu.
3. Dodajte mrvljeni keks i sve sjedinite mešanjem
4. Posudu u kojoj će biti torta obložite folijom za domaćinstvo.
5. Sipajte polovinu mase, poravnajte, a potom poređajte ceo oreo keks iz druge kutije.
6. Potom premažite ostatkom mase od pavlake i poravnajte.
7. Tortu stavite u frižider preko noći da se ohladi i stegne, a keks da omekša. Pre služenja tortu držite dva sata u zamrzivaču. Okrenite je na veći tanjir, skinite foliju, pa mokrom spatulom poravnajte da površina postane fina i glatka.
8. Čokoladu otopite na pari, pa gotovu tortu prelijte glazurom.
9. Tortu poslužite i uživajte sa voljenima.
Izvor: Super Recepti
Primjedbe
Objavi komentar