Desert za sve čokoljupce – čokoladna mousse torta bez pečenja s podlogom od keksa i prženih lješnjaka!
Sastojci:
Podloga od keksa:
– 300 g mljevenog keksa
– 100 g prženih, mljevenih lješnjaka
– 1 žlica kakaa u prahu
– 180 g maslaca
Čokoladni mousse:
– 300 g čokolade za kuhanje
– 100 g maslaca
– 100 ml vode
– 6 jaja
– 3 žlice šećera
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljevene kekse (npr. čajne kolutiće), lješnjake i kakao u prahu. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte ga mješavini od keksa i lješnjaka. Kuhačom sve dobro izmiješajte. Smjesu utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) i spremite u hladnjak dok pripremate čokoladnu mousse kremu.
Čokoladu i maslac zajedno s vodom zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otope. Posudu s čokoladom i dalje držite na laganoj vatri pa dodajte jedan po jedan žumanjak i svakog kratko izmiksajte.
Bjelanjke uz postupno dodavanje šećera izmiksajte u čvrsti snijeg.
Čokoladnoj kremi dodajte malo po malo snijega od bjelanjaka i kuhačom lagano miješajte dok ne dobijete glatki, čokoladni mousse.
Mousse ulijte u kalup za torte preko podloge od keksa. Tortu spremite u hladnjak preko noći kako bi mousse očvrsnuo. Prije posluživanja tortu po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor: slatkisvijet.com
Sastojci:
Podloga od keksa:
– 300 g mljevenog keksa
– 100 g prženih, mljevenih lješnjaka
– 1 žlica kakaa u prahu
– 180 g maslaca
Čokoladni mousse:
– 300 g čokolade za kuhanje
– 100 g maslaca
– 100 ml vode
– 6 jaja
– 3 žlice šećera
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljevene kekse (npr. čajne kolutiće), lješnjake i kakao u prahu. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte ga mješavini od keksa i lješnjaka. Kuhačom sve dobro izmiješajte. Smjesu utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) i spremite u hladnjak dok pripremate čokoladnu mousse kremu.
Čokoladu i maslac zajedno s vodom zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otope. Posudu s čokoladom i dalje držite na laganoj vatri pa dodajte jedan po jedan žumanjak i svakog kratko izmiksajte.
Bjelanjke uz postupno dodavanje šećera izmiksajte u čvrsti snijeg.
Čokoladnoj kremi dodajte malo po malo snijega od bjelanjaka i kuhačom lagano miješajte dok ne dobijete glatki, čokoladni mousse.
Mousse ulijte u kalup za torte preko podloge od keksa. Tortu spremite u hladnjak preko noći kako bi mousse očvrsnuo. Prije posluživanja tortu po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor: slatkisvijet.com
Primjedbe
Objavi komentar