Preskoči na glavni sadržaj

Sočni i zdravi čokoladni mafini, bez šećera i brašna

Mekši i sočniji od svih koje ste probali! 
SastojciKoličina
zrela banana1
rendane tikvice1 šolja
jaje1
maslac1/2 šolje
med1/4 šolje
soda bikarbona1/2 kašičice
kakao prah1/4 šolje
rendana crna čokolada1/4 šolje
ekstrakt vanile1 kašičica
mleveno laneno seme2 kašike

Kako pripremiti

  • Izmešajte u blenderu sve sastojke izuzev tikvica i čokolade, tako da dobijete glatku smesu. Zatim žicom umešajte tikvice i čokoladu.
  • Sipajte testo u podmazan pleh za mafine, tako da kalupi budu puni do 3/4 i pecite na temperaturi od oko 190 stepeni, dvadesetak minuta.
  • Po želji, pospite sa još malo rendane čokolade i ostavite da se ohladi, pa izvadite iz kalupa.
  • Izvor: Super Recepti

Primjedbe