Mekši i sočniji od svih koje ste probali!
Sastojci | Količina |
zrela banana | 1 |
rendane tikvice | 1 šolja |
jaje | 1 |
maslac | 1/2 šolje |
med | 1/4 šolje |
soda bikarbona | 1/2 kašičice |
kakao prah | 1/4 šolje |
rendana crna čokolada | 1/4 šolje |
ekstrakt vanile | 1 kašičica |
mleveno laneno seme | 2 kašike |
Kako pripremiti
- Izmešajte u blenderu sve sastojke izuzev tikvica i čokolade, tako da dobijete glatku smesu. Zatim žicom umešajte tikvice i čokoladu.
- Sipajte testo u podmazan pleh za mafine, tako da kalupi budu puni do 3/4 i pecite na temperaturi od oko 190 stepeni, dvadesetak minuta.
- Po želji, pospite sa još malo rendane čokolade i ostavite da se ohladi, pa izvadite iz kalupa.
- Izvor: Super Recepti
Primjedbe
Objavi komentar