Sastojci
- Torta: kalup Ø26 cm
- 1 l mlijeka
- 16 žlica šećera...ja sam stavila samo 2 vanilin šećera
- 4 kesice želatine (3 kesice su dovoljne)
- 1 l slatkog vrhnja
- 300 g mljevenog plazma keksa
- 100 g bijele ili mliječne čokolade
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema
- Želatinu namočiti u hladnu vodu da nabubri (po uputstvu na kesici).Mlijeko sa šećerom grijati do pred vrenje pa maknuti sa vatre. Ja šećer nisam stavljala, ali sam na kraju u vruće mlijeko dodala vanilin šećer. I bilo je dovoljno slatko.Nabubrenu želatinu otopiti na laganoj vatri, paziti da ne prokuha, pa u tankom mlazu umiješati u mlijeko.Ohladiti na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku.
- Slatko vrhnje istući u šlag pa lagano miksajući pomalo dodavati ohlađeno mlijeko.Dobivenu smjesu podijeliti na tri jednaka dijela.U jedan lagano umiješati mljeveni keks, a u druga dva na pari otopljenu bijelu, odnosno tamnu čokoladu.
- Kalup za torte obložiti prozirnom folijom.Na dno rasporediti kremu sa tamnom čokoladom, preko nje kremu sa bijelom čokoladom i na kraju sa keksom.Jako je efektno to napravila hatsepsut: na dno kalupa stavljati naizmjenično jednu do druge hrpice kreme sa tamnom i bijelom čokoladom (ostaviti tako ili proći štapićem kroz obje smjese da se dobije mramorni izgled), a preko njih kremu sa keksom.
- Tortu ostaviti par sati u hladnjaku da se stegne. Zatim je okrenuti na tanjur naopako i skinuti foliju.Ukrasiti po želji.
Izvor: coolinarka.com
- Za 4 čaše:
- 150 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 2 lista želatine ili 1/2 kesice
- 50 g mljevenog plazma keksa
- 20 g bijele ili mliječne čokolade
- 40 g čokolade za kuhanje
- 150 ml slatkog vrhnja
Primjedbe
Objavi komentar