Fina krem torta

Sastojci

  • Torta: kalup Ø26 cm
  • 1 l mlijeka
  • 16 žlica šećera...ja sam stavila samo 2 vanilin šećera
  • 4 kesice želatine (3 kesice su dovoljne)
  • 1 l slatkog vrhnja
  • 300 g mljevenog plazma keksa
  • 100 g bijele ili mliječne čokolade
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • Priprema


    1. Želatinu namočiti u hladnu vodu da nabubri (po uputstvu na kesici).
      Mlijeko sa šećerom grijati do pred vrenje pa maknuti sa vatre. Ja šećer nisam stavljala, ali sam na kraju u vruće mlijeko dodala vanilin šećer. I bilo je dovoljno slatko.
      Nabubrenu želatinu otopiti na laganoj vatri, paziti da ne prokuha, pa u tankom mlazu umiješati u mlijeko.
      Ohladiti na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku.

    2. Slatko vrhnje istući u šlag pa lagano miksajući pomalo dodavati ohlađeno mlijeko.
      Dobivenu smjesu podijeliti na tri jednaka dijela.
      U jedan lagano umiješati mljeveni keks, a u druga dva na pari otopljenu bijelu, odnosno tamnu čokoladu.

    3. Kalup za torte obložiti prozirnom folijom.
      Na dno rasporediti kremu sa tamnom čokoladom, preko nje kremu sa bijelom čokoladom i na kraju sa keksom.
      Jako je efektno to napravila hatsepsut: na dno kalupa stavljati  naizmjenično jednu do druge hrpice kreme sa tamnom i bijelom čokoladom (ostaviti tako ili proći štapićem kroz obje smjese da se dobije mramorni izgled), a preko njih kremu sa keksom.

    4. Tortu ostaviti par sati u hladnjaku da se stegne. Zatim je okrenuti na tanjur naopako i skinuti foliju.
      Ukrasiti po želji.
    Izvor: coolinarka.com

  • Za 4 čaše:
  • 150 ml mlijeka
  • vanilin šećer
  • 2 lista želatine ili 1/2 kesice
  • 50 g mljevenog plazma keksa
  • 20 g bijele ili mliječne čokolade
  • 40 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml slatkog vrhnja


Primjedbe