Napravite lazanje s četiri vrste sira i ljutim kobasicama

Ovo je jednostavno i brzo za napraviti, a još brže se pojede.
Sastojci: lazanje s četiri vrste sira i ljutim kobasicama
* tijesto za lazanje,
* brašno,
* pola litre mlijeka,
* maslac,
* gorgonzola, mozzarella, gauda, ementaler,
* muškatni oraščić, biber, peršin,
* domaća ljuta kobasica
Priprema: lazanje s četiri vrste sira i ljutim kobasicama
– Tijesto skuhajte i ocijedite.
– Bešamel pripremite tako da otopljenom maslacu dodate malo brašna i postepeno dolijevate hldno mlijeko i gorgonzolu dok se ne zgusne. Začinite muškatnim oraščićem.
– U vatrostalnu zdjelu složite tijesto, ribanu gaudu i ementaler, narezanu mozzarellu, malo bešamela i nekoliko komadića kobasice. Nastavite redati do vrha. Zalijte umakom i pecite 15 min na 200 stepeni.
– Izvadite iz rerne. Neka stane petnaestak minuta, a onda režite na željene komade.
Izvor: Ogledalo.ba

Primjedbe