Ovaj gastronomski klasik Italije možete pripremiti u raznim verzijama, a iako su u originalnom receptu obavezna jaja, naša blogerica Tihana odlučila ih je "izbaciti" iz sastojaka...
Sastojci:
3 šalice kuhane kave
5 žlica ruma
250 ml slatkog vrhnja
500 g mascarponea
100 g šećera u prahu
2 žličice limunovog soka
500 g piškota
kakao ( za posipanje)
Priprema:
1. Kavu skuhamo i ostavimo da se ohladi, ulijemo rum.
2. Slatko vrhnje razradimo mikserom te postepeno dodajemo šećer u prahu.
3. Dodamo mascarpone i limunov sok i mikserom sve dobro razradimo.
4. Piškote umočimo u kavu i složimo na dno kalupa.
5. Na piškote stavimo pola kreme pa opet red piškota i završimo drugom polovicom kreme.
6. Pospemo kakaom.
7. Stavimo u hladnjak na minimalno 2 sata (najbolje preko noći).
Izvor: punkufer.dnevnik
Primjedbe
Objavi komentar